GREENPEACE

Tämä ei ole tavallinen joululahja

Planeettamme ei tarvitse yhtään lisää turhia joululahjoja. Siksi tämä ei ole joululahja, vaan lahjoitus yhteisen tulevaisuutemme puolesta tehtävään työhön.
Valitse lahjoitussumma

Valitse summa, jolla haluat muistaa ystävää jouluna

Tiesitkö?

figure_tshirt
Suomessa päätyy kaatopaikoille 70 miljoona kiloa tekstiilijätettä vuodessa. Tämä tarkoittaa 13 kiloa jokaista suomalaista kohden.
figure_electronic
Noin 4 miljoonaa matkapuhelinta myydään päivittäin ja noin 250 miljoonaa tietokonetta vuosittain. Näiden laitteiden keskimääräinen käyttöikä on vain noin kaksi ja puoli vuotta.
figure_trash
Viidesosa maailman ihmisistä kuluttaa 76,6% maailman luonnonvaroista. Köyhimmän viidesosan osuus on vain 1,5%.

Vaakalaudalla on planeettamme tulevaisuus ja tulevat sukupolvet ovat laskun maksajina

Vuosi toisensa jälkeen joulunajan kulutus on järjetöntä. Viime vuonna joulusesongin kulutus kipusi 890 miljoonaan euroon ja pelkästään verkkokaupoista ostettiin lahjoja 230 miljoonan euron edestä. Ilmastokriisistä huolimatta jatkamme kuluttamista yli planeettamme kestokyvyn.

Pohjoismaissa hiilijalanjälkemme on maailman suurimpia - kulutustapamme tuottavat 11 tonnia hiilidioksidipäästöjä henkeä kohti vuodessa. Pariisin ilmastosopimuksen mukaan tämän numeron tulisi tippua 2,5 tonniin vuodessa henkeä kohti, jotta 1,5 asteen ilmastotavoite voisi toteutua. Globaalisti kuluttamisen (ruoka, matkustaminen, vaatteet, elektroniikka, asuminen jne.) on arvioitu tuottavan 60 prosenttia kaikista päästöistä. Pelkästään vaateteollisuus käyttää enemmän energiaa kuin lento- ja laivaliikenne yhdessä.

Yritykset käyttävät vuosittain miljardeja euroja markkinointiin, jotta kuluttaisimme lisää ja sulkisimme silmämme maapallon tilalta. Taloudellista kasvua tavoitellaan planeettamme tulevaisuuden kustannuksella ja nyt meidän on yhdessä saatava muutos aikaan ja laitettava stoppi tälle hulluudelle. Yhdessä voimme painostaa poliittisia päättäjiä ja yrityksiä toimimaan kestävämmin, luomaan eettisempiä tuotantotapoja. Joulu on täydellinen aika kannanotolle turhaa kuluttamista vastaan.

Ylikulutuksella on ilmaston lämpenemisen lisäksi seurauksia metsille, merille sekä luonnon monimuotoisuudelle. Pikamuodin ja muiden kulutustavaroiden tuottaminen luo voimakasta painetta planeettamme ympäristölle ja kulutamme yli tarpeidemme tulevilta sukupolvilta lainatuilla luonnonvaroilla.

fr_page_bg2
Ikoner_Export-12

Suojelemme maailman meriä

Meriemme elämää uhkaa ylikalastus ja saastuminen. Greenpeace pyrkii perustamaan maailman suurimman mertensuojelualueen Antarktikselle ja suojelemaan arktisten alueiden ainutlaatuista elämää öljynporaamiselta.
Ikoner_Export-12

Pysäytämme metsien tuhon

Metsien monimuotoisuus ja uhanalaisten eläimien kodit ovat vaarassa. Lisää alueita pohjoista havumetsää tulee pikaisesti suojella, sillä metsät auttavat myös torjumaan ilmastonmuutosta. Pyrimme vaikuttamaan yrityksiin ja päättäjiin Suomessa ja maailmalla metsien suojelemiseksi.
Ikoner_Export-12

Teemme työtä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

Ilmastonmuutos tulee pysäyttää. Energiaremontin kautta saamme uusiutuvat energialähteet nopeammin käyttöön.Lisäksi kamppailemme paljastaaksemme saastuttavien yritysten ja hallitusten roolin ilmastonmuutoksessa.