GREENPEACE

Yhdessä teemme muutoksen – öljyn aika on ohi.

Riippuvuus fossiilisista polttoaineista uhkaa ihmisten, luonnon ja koko maapallon hyvinvointia. Öljy-yhtiöt jahtaavat omistajilleen lyhyen tähtäimen voittoja. Kun yhdistämme voimamme, päättäjät eivät voi olla kuulematta meitä. Varmistetaan yhdessä, että päättäjät pitävät kiinni ilmastosopimuksista ja vauhdittavat siirtymistä irti fossiilisista polttoaineista. Anna äänesi kuulua. Lahjoita ja mahdollista öljystä riippumaton maailma.
Lahjoita jo tänään.

Vaaditaan kestävää energiaa.

Yhdessä luomme maailmanlaajuisen liikkeen, joka tekee puhtaasta energiatulevaisuudesta totta.

Fossiiliteollisuuden ilmastovaikutukset ovat selvät: sulavat jäätiköt, joukkosukupuutot, sään ääri-ilmiöt ja metsäpalot. Elämme ilmastokriisin keskellä. Öljyn, maakaasun, turpeen ja kivihiilen käyttö on jatkunut liian pitkään – ja se on ajanut meidät tähän tilanteeseen. Meillä on tarvittava tieto ja laskelmat, meillä on kansainväliset ilmastosopimukset ja meillä on kansalaisten laaja tuki ilmastotoimille. Vain hallitusten teot puuttuvat.

On aika rakentaa fossiilivapaa yhteiskunta. Vaadimme hallituksia lunastamaan lupauksensa ja pitämään kiinni ilmastotavoitteista. Pohjoismaiden on näytettävä maailmalle, miten fossiilivapaasta hyvinvoinnista tehdään totta – kestävästi ja reilusti.

Lahjoituksesi avulla vaadimme muutosta:

Käsi ikoni

Puhdasta energiaa

Fossiilisten polttoaineiden käyttö on lopetettava ja meidän on siirryttävä täysin uusiutuvaan energiaan.
Käsi ikoni

Ilmasto – ei öljy

Öljyteollisuuden alasajoa on kiihdytettävä. Pohjoismaiden hallitusten on kiellettävä öljynetsintä Pohjanmerellä.
Käsi ikoni

Kestävä tulevaisuus

Elvytysrahat sidotaan Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Tuet eivät saa päätyä yhtiöille, joiden toiminta vaarantaa tavoitteen rajata ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.