GREENPEACE

Todista öljyn tarun loppu

Uuden öljyn etsintä ilmastokriisin aikana on silkkaa piittaamattomuutta yhteisestä tulevaisuudestamme. Marraskuussa viemme Norjan hallituksen oikeuteen, jotta myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus turvalliseen ilmastoon ja terveeseen ympäristöön. Lahjoita ja todista kanssamme öljyn tarun loppu.
Tee kertalahjoitus

Valitse sinulle sopivin summa.

Kaksi vuotta sitten haastoimme Norjan hallituksen oikeuteen. Norjan perustuslaki sanoo, että valtion on taattava kansalaisten ja tulevien sukupolvien mahdollisuus turvalliseen ja terveelliseen ympäristöön. Kerroimme, että öljynporaaminen kiihdyttää ilmastonmuutosta, joka uhkaa kaikkea, mitä rakastamme. Mutta käräjäoikeus katsoi, ettei Norjan hallitus ole vastuussa öljynporauksen päästöistä, koska öljyä ei polteta Norjassa. Mitä tekopyhyyttä! Öljy on öljyä ja se kiihdyttää ilmastonmuutosta, poltettiin se missä tahansa.

Mutta me emme luovuta. Tänä syksynä viemme Norjan hallituksen hovioikeuteen. Voitto oikeudessa voi pitää miljoonia barreleja öljyä merenpohjassa ja mursujen ja jääkarhujen elinpiirin rauhassa.Tämä toimii ennakkotapauksena ympäri maailman, jotta öljy siirtyy historian kirjoihin.

Jo nyt 28 maassa on nostettu yli tuhat oikeusjuttua välinpitämättömiä yrityksiä ja hallituksia vastaan, jotka varastavat meidän ja tulevien sukupolvien oikeuden turvalliseen ilmastoon ja ympäristöön. Auta meitä tekemään öljyn tarusta loppu – lahjoita jo tänään.

Walrus near Sjettebreen Glacier in Svalbard

Näin lahjoituksesi siirtää öljyn historian kirjoihin:

Tree

Annat voimaa liikkeelle

Tarjoat työkaluja, kuten koulutuksia, banderolleja ja lentolehtisiä, kampanjaan kuuluville vapaaehtoisille.
Fist

Annat äänen todistajille

Autat keräämään todistajia ja tarinoita, jotta ihmisten oikeudet tulevat kuulluksi. Esimerkiksi 90 eurolla voimme tavoittaa 15 000 ihmistä sosiaalisessa mediassa.
GP

Palkkaat oikeuden puolustajan

Takaat, että ihmisiä on edustamassa paras oikeudellinen asiantuntijatiimi. Yksi tunti oikeudessa maksaa 250 euroa.