Pysäytetään syvänmeren kaivuu

Keskellä luonto- ja ilmastokriisejä, ahneet yritykset aikovat repiä merenpohjan auki tuhoten herkät, tutkimattomat meriekosysteemit, päästäen pohjaan varastoidun hiilen ilmakehään ja hävittäen rannikkoyhteisöjen elinkeinon. Emme voi antaa sen tapahtua.
Meillä on harvinainen mahdollisuus nyt estää uusi tuhoisa teollisuudenala ennen kuin se alkaakaan. Yhteisvoimin teemme kaikkemme, jotta syvänmeren kaivuu ei pääse alkamaan tänä vuonna, kun hallitukset kokoontuvat kesällä päättämään asiasta.
Suojele syvänmeren maagista elämää ja auta pysäyttämään syvänmeren kaivuu!

MITÄ ON SYVÄNMEREN KAIVUU?

Syvänmeren kaivu on uusi erittäin tuhoisaa teollisuus, joka on vasta alkamassa. Tavoitteena on kaivaa mineraaleja merenpohjan syvyyksistä kulutustuotteita ja akkuja varten. Tutkimukset osoittavat, että tämä on täysin tarpeetonta.

Koneiden aiheuttama melu- ja valosaaste häiritsee merieläimiä jopa matalissa vesissä. Melu kantaa satojen kilometrien päähän. Samalla myrkylliset höyryt ja syvyyksistä tupruavat hiukkaspilvet voivat tukahduttaa mereneläviä.

Koneet tuhoavat syvänmeren elinympäristön, missä elävät lajit, joita ei löydy mistään muualta maailmassa. Kun syvänmeren pohjaa raaputetaan, sinne tuhansiksi vuosiksi varastoitunut hiili leviää veteen, mikä häiritsee meren biokemiallista tasapainoa ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

MITEN ESTÄMME SYVÄNMEREN KAIVUUTA ALKAMASTA?

Paljastamme totuuden. Tarkkailemme laivojemme avulla kaivoskokeita ja näytämme maailmalle, mitä ne oikeasti tekevät. Tutkimme ja laadimme raportteja, jotka osoittavat uuden teollisuuden vaarat ja korruption.

Saamme hallitukset merten puolelle. Useimmat hallitukset eivät kannata syvänmeren kaivostoimintaa, mutta ne eivät myöskään yritä aktiivisesti estää sitä. Olemme onnistuneet saamaan 12 hallitusta kannattamaan syvänmeren kaivostoiminnan torjumista vuonna 2023. Yhdessä voimme kasvattaa tätä hallitusten joukkoa.

Ajamme tuotteiden kestävyyttä. Vaadimme kestävyyttä, korjattavuutta ja todellista kiertotaloutta, jotta saamme vähennettyä luonnosta saatavien raaka-aineiden tarvetta. Kampanjoimme myös kulutuksen vähentämisen puolesta.

Tuemme paikallisia rannikkoyhteisöjä. Saarivaltioiden asukkaat erityisesti Tyynellävaltamerellä ovat etulinjassa kamppailussa syvänmeren kaivuuta vastaan. Tuomme heidän äänensäkuuluviin ja puolustamme heidän oikeuttansa kestävään elinkeinoon, joka on riippuvainen hyvinvoivista meristä.

Kampanjoimme vahvan mertensuojelun puolesta. Valtameret eivät kestä enempää tuhoa. Teemme kaikkemme, jotta YK:ssa hyväksytään vuonna 2023 kansainvälinen kielto syvänmeren kaivostoiminnalle.


Lahjoita merille

Auta pysäyttämään tuhoisa syvänmeren kaivuu

Miksi tukea Greenpeacea?

Greenpeace on riippumaton järjestö, joka toimii täysin yksityisten ihmisten lahjoitusten varassa. Emme vastaanota yrityslahjoituksia tai valtioiden tukea. Näin pystymme vapaasti haastamaan kaikki ympäristölle tai ilmastolle haitalliset tahot, ja voimme ajaa aitoa muutosta.

Tietoni

* Pakolliset kentät

Miten Greenpeace toimii

Tutkimme, dokumentoimme ja paljastamme ympäristötuhojen syitä. Teemme työtä muutoksen eteen lobbaamalla, kuluttajiin vaikuttamalla ja suurta yleisöä mobilisoimalla. Greenpeacen vapaaehtoiset harjoittavat myös väkivallatonta suoraa toimintaa suojellakseen planeettaamme ja edistääkseen ratkaisuja vihreän, rauhanomaisen tulevaisuuden hyväksi.

Maksuni

Erittäin turvalliset maksut käyttämällä 256-bittistä SSL-salausta, korkeinta turvastandardia.

Korttimaksu

Mobilepay

Verkkopankki