GREENPEACE

Käyttöehdot ja tietosuoja

1. Tietosuoja

Velvollisuutemme on pitää henkilötietosi turvassa, jotta voit luottavaisin mielin saada tietoa kampanjoistamme ja tukea ympäristönsuojelutyötämme. Lue lisää tietosuojakäytännöistämme täällä.

TIETOJA MEISTÄ

Velvollisuutemme on pitää henkilötietosi turvassa, jotta voit luottavaisin mielin saada tietoa kampanjoistamme ja tukea ympäristönsuojelutyötämme. Tämän tietosuojailmoituksen tarkoituksena on kertoa sinulle, miten käsittelemme tietojasi.

Greenpeace Norden (Y-tunnus 1731274-8) vastaa kaikista Greenpeacelle kerätyistä tiedoistasi. Monessa tapauksessa, kuten puhuessasi vapaaehtoistemme kanssa kadulla, Greenpeace tekee tämän suoraan. Joissakin tapauksissa Greenpeacen valtuuttamat kolmannet osapuolet voivat kerätä tietoja Greenpeacen puolesta. Kun kolmas osapuoli kerää tietojasi, nämä osapuolet ovat lain ja Greenpeacen kanssa solmitun tietojenkäsittelysopimuksen mukaan velvollisia käsittelemään tietojasi vain Greenpeacen nimenomaisesti asettamiin tarkoituksiin.

Useimmissa tapauksissa Greenpeace kysyy vain nimesi ja yhteystietosi voidakseen olla sinuun yhteydessä kampanjoista ja pyytääkseen sinua harkitsemaan Greenpeacelle lahjoittamista. Joskus saatamme pyytää lisätietoja, kun se saattaa auttaa meitä kampanjoissamme tai auttaa pitämään viestintämme merkityksellisenä juuri sinulle (esimerkiksi jos olet kiinnostunut tietyistä kampanja-alueista).

Greenpeace ei myöskään koskaan jaa tai vaihda tietojasi muiden järjestöjen tai kolmansien osapuolien kanssa, ellemme ole selvästi tuoneet sitä ilmi (esim. vetoomukset, joilla vaikutetaan päättäjiin). Jotta lahjoittajiemme varat käytettäisiin mahdollisimman tehokkaasti, käytämme kolmansia osapuolia tietojen käsittelyyn. Kaikissa näissä tapauksissa näillä kolmansilla osapuolilla on pääsy vain niihin tietoihin, joita he tarvitsevat kyseistä käsittelyä varten eikä heillä ole lupaa käyttää tietoja muihin tarkoituksiin.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, kuinka Greenpeace käsittelee tietojasi etkä löydä vastausta seuraavista tiedoista, voit kirjoittaa meille osoitteeseen Käenkuja 3 aB, 00500 Helsinki tai soittaa numeroon 09 698 6317 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info.finland@greenpeace.org.

Tämä käytäntö koskee Greenpeacea Suomessa. Maailmanlaajuisesti Greenpeace koostuu Greenpeace Internationalista ja 26 alueellisesta järjestöstä. Tämä tietosuojailmoitus ei koske näiden Greenpeacen järjestöjen toimintaa Suomen ulkopuolella eikä muita järjestöjä. Heidän tietosuojailmoituksensa saattavat olla erilaisia, ja kehotamme sinua tarkistamaan ne ennen tietojen antamista.

Antamalla tietosi Greenpeacelle hyväksyt tämän tietosuojailmoituksen ja valtuutat Greenpeacen keräämään, säilyttämään ja käsittelemään tietojasi esittämillämme tavoilla.

Greenpeace kunnioittaa kampanjatukijoidensa yksityisyyttä. Haluamme suojella ja hallita henkilötietojasi asianmukaisella tavalla. Kun keräämme ja käytämme henkilötietojasi, olemme tietosuojalain mukainen rekisterinpitäjä.

AVAINTERMIT
Henkilötiedot ovat tietoja, joita voidaan käyttää tunnistamaan tietty henkilö tai ottamaan häneen yhteyttä, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite jne. Näitä ovat myös online-tunnisteet ja paikkatiedot, kuten IP-osoitteet ja matkapuhelimien tunnisteet.

Rekisterinpitäjä päättää, miksi henkilötietoja kerätään ja miten niitä käytetään ja käsitellään.

MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI JA MIKSI?
Yhteystietosi

Keräämme ja säilytämme yhteystietojasi mukaan lukien nimesi ja osoitteesi. Voimme kysyä myös osoitetta, puhelinnumeroa tai syntymäpäivää.

MIKSI KERÄÄMME NE: Greenpeace käyttää tietojasi eri tavoilla mukaan lukien seuraavat tavat:

Pidämme sinut ajan tasalla kampanjoistamme.
Ongelmanratkaisu ja lahjoituksiin liittyvä suora kahdenvälinen viestintä (esim. lahjoitukseen liittyvien teknisten asioiden ratkaiseminen).
Reklamaatioihin vastaaminen.
Erilaisten lahjoitustapojen tarjoaminen.
Kutsut kampanjoimaan kanssamme.
Vapaaehtoistyömahdollisuuksista kertominen.
Kutsut kyselyihin ja tutkimuksiin.
Mainostamisemme, kampanjoimisemme ja muiden toimintojen analysoiminen ja kehittäminen tehokkuutemme parantamiseksi ja kustannustemme laskemiseksi.
Tietojesi valvominen petoksen estämiseksi.
Työskentely viranomaisten kanssa petos- tai rikostutkimusasioissa.
Saatamme myös käyttää nimeäsi tai yhteystietojasi tarkistaaksemme muista kaupallisesti saatavana olevista lähteistä, kuten Palindromesta, että meillä on uusimmat yhteystietosi. Tämä voi sisältää lisäyhteystietojen täydentämisen.
Saatamme ottaa sinuun yhteyttä postitse, puhelimitse tai sähköpostitse. Voit kirjoittaa meille osoitteeseen Käenkuja 3 aB, 00500 Helsinki tai soittaa numeroon 09 698 6317 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info.finland@greenpeace.org ja pyytää meitä olemaan ottamatta yhteyttä millään näistä tavoista. Sähköposteissamme on aina viestin alareunassa mahdollisuus peruuttaa tilaus.

KERÄÄMISEN LAILLISET PERUSTEET: Liittymällä Greenpeacen kampanjatukijaksi oletamme oikeutettua etua sinulta ja meiltä kertoaksemme toimintasi vaikutuksista, kuten vetoomuksen allekirjoittamisesta ja tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden toimia enemmän mukana Greenpeacessa.

TIETOJEN ANTAMATTA JÄTTÄMISEN VAIKUTUS, JOS ON KYSE LAILLISESTA TAI SOPIMUKSELLISESTA VAATIMUKSESTA: Jos et anna näitä tietoja Greenpeacelle, emme voi käsitellä toimintaasi tai pitää sinua ajan tasalla lahjoituksesi vaikutuksesta.

Tiedot kiinnostuksen kohteista

TIEDOT: Saatamme silloin tällöin lähettää sinulle kyselyjä ymmärtääksemme mieltymyksiäsi liittyen niihin tietoihin, joita haluaisit saada organisaatiolta. Ollessasi Greenpeacen kampanjatukija säilytämme kaikki merkitykselliset tiedot liittyen siihen, mitä olemme lähettäneet sinulle ja vastauksesi siihen voidaksemme tarjota sinulle täyden yhteenvedon toiminnastasi siinä tapauksessa, että pyytäisit sitä.

MIKSI KERÄÄMME NE: Greenpeace käyttää näitä tietoja:

Viestimään tehokkaasti kanssasi kampanjatukijan toimintojen vaikutuksesta, kuten vetoomusten allekirjoittamisesta.
Tarjoamaan sinulle tietoja Greenpeacen muista osallistumistavoista, kuten vapaaehtoistyöstä tai lahjoittajaksi ryhtymisestä.
KERÄÄMISEN LAILLISET PERUSTEET: Toimimalla Greenpeacen kampanjatukijana oletamme oikeutettua etua sinulta ja meiltä perustaaksemme erityisesti kiinnostavia alueita sinulle ja lähettääksemme sinulle informatiivisempaa viestintää erityisesti kiinnostavilta alueilta.

ERITYISTEN HENKILÖTIETORYHMIEN MÄÄRITELMÄT: Erityisten henkilötietoryhmien määritelmiä ei kerätä.

TIETOJEN ANTAMATTA JÄTTÄMISEN VAIKUTUS, JOS ON KYSE LAILLISESTA TAI SOPIMUKSELLISESTA VAATIMUKSESTA: Näille tiedoille ei ole laillisia tai sopimuksellisia vaatimuksia.

MITEN PIDÄMME HENKILÖTIETOSI AJAN TASALLA?
Ota meihin yhteyttä soittamalla meille 09 698 6317 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.finland@greenpeace.org mahdollisimman pian, henkilötietojesi, mukaan lukien yhteystietojesi muuttuessa. Kuten aiemmin mainittiin, käytämme myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, kuten Palindromea, varmistaaksemme, että meillä on viimeisimmät yhteystietosi.

MITEN KÄYTÄMME EVÄSTEITÄ?
Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka ladataan tietokoneellesi (tai matkapuhelimellesi) verkkosivuilta, joilla käyt. Evästeet sisältävät tietoja, joiden avulla verkkosivut voivat tunnistaa, että olet käyttänyt sivustoa aiemmin.

Käytämme evästeitä, kuten useimmat verkkosivustot, auttamaan tarjoamaan sinulle parhaan kokemuksen käydessäsi sivustollamme. Jotkut evästeet ovat tärkeitä sivustomme sujuvan toiminnan kannalta – esimerkiksi lahjoitussivumme perustuvat niihin. Muut evästeet auttavat meitä ymmärtämään (käyttämällä työkaluja, kuten Google Analytics), kuinka kävijät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa, jotta voimme kehittää sitä.

Käytämme evästeitä myös varmistamaan, että verkkomainontaan käyttämämme sijoitukset ovat mahdollisimman kustannustehokkaita seuraamalla, kuinka hyvin yksittäiset mainokset toimivat. Nämä evästeet ovat sellaisten kolmansien osapuolien palveluntarjoajien toimittamia, jotka olemme arvioineet turvallisiksi. Silloin tällöin esitämme muilla verkkosivustoilla mainoksia ihmisille, jotka ovat käyneet verkkosivustollamme aiemmin. Myös näiden mainosten takana oleva teknologia perustuu evästeisiin. Nämä evästeet, kuten muutkin käyttämämme evästeet, eivät sisällä tietoa, jonka avulla sinut voidaan henkilökohtaisesti tunnistaa.

Voit hallita kaikissa selaimissa, mitä evästeitä hyväksyt ja mitkä poistat. Löydät nämä asetukset yleensä selaimesi kohdasta "Asetukset" tai "Työkalut". Katso lisätietoja evästeistä osoitteesta www.allaboutcookies.org.

JAAMMEKO HENKILÖTIETOJASI?
Käytämme joitakin kolmansia osapuolia käsittelemään tietoja, kuten päivittämään tietojasi tai keräämään varoja meille. Kaikissa näissä tapauksissa näillä kolmansilla osapuolilla on pääsy vain niihin tietoihin, joita he tarvitsevat prosessin käsittelyä varten eikä heillä ole lupaa käyttää tietoja muihin tarkoituksiin. Meillä on tietojenkäsittelysopimukset kaikkien näiden palveluntarjoajien kanssa, joten ne käsittelevät henkilötietojasi tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Seuraavilla kolmansilla osapuolilla saattaa olla pääsy henkilötietoihisi alla olevia tarkoituksia varten:

Tiedonhallinnan palveluntarjoajat, kuten Palindrome, jotka auttavat meitä varmistamaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.
Mainostaaksemme potentiaalisille kampanjatukijoille saatamme käyttää joitakin yhteystietojasi tunnistamaan mahdollisia tukijoita sosiaalisessa mediassa.
Emme myy, vaihda tai vuokraa henkilötietojasi muille.

EUROOPAN TALOUSALUE
Keräämämme tiedot säilytetään yleensä Euroopan talousalueen (ETA) sisällä.

Jos kuitenkin asut tai työskentelet ETA-alueen ulkopuolella, meillä saattaa olla tarvetta siirtää henkilötietojasi ETA-alueen ulkopuolelle voidaksemme olla yhteydessä sinuun. Jos näin tapahtuu, suoritamme kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Saatamme myös siirtää tietoja ETA-alueen ulkopuolelle palveluntarjoajiemme hallinnoidessa, käsitellessä tai tallentaessa tietoja ETA-alueen ulkopuolella. Tehdessämme näin varmistamme, että siirto tehdään maahan, jota koskee Euroopan komission päätös tai tehdään muuten olosuhteissa, joissa on suoritettu tarvittavat turvatoimenpiteet tietojesi suojaamiseksi tietosuojalain mukaisesti.

SÄILYTYSAJAT
Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeellista yllä mainittuihin käyttötarkoituksiin liittyen, ellei meitä vaadita säilyttämään henkilötietojasi pidempään lain ja sääntelyvaatimusten noudattamiseksi. Säilytämme kaikkia yllä olevia tietoja 12 kuukautta sen jälkeen, kun lopetat kampanjatukijana toimimisen.

YHTEYSTIEDOT
Jos sinulla on kysyttävää tietosuojailmoituksesta, voit ottaa meihin yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen Käenkuja 3 aB, 00500 Helsinki tai soittamalla numeroon 09 698 6317 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.finland@greenpeace.org.

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rasmus.tornqvist@greenpeace.org tai soittamalla numeroon +46 703 36 17 53.

Jos olet tyytymätön siihen, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, voit kirjoittaa meille yllä oleviin osoitteisiin ja/tai tehdä ilmoituksen:

Tietosuojavaltuutetun toimisto, Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki, postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki, puhelin (vaihde) 029 56 66700, sähköposti tietosuoja@om.fi

OIKEUTESI
Sinulla on tietosuojalakien mukaisesti tiettyjä oikeuksia, joita voit käyttää ottamalla meihin yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen Käenkuja 3 aB, 00500 Helsinki tai soittamalla numeroon 09 698 6317 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.finland@greenpeace.org.

Sinulla on:

oikeus nähdä sinusta säilytettävät henkilötiedot tekemällä tarkastuspyyntö tietosuojalakien mukaisesti. Voimme veloittaa kohtuullisen maksun, jos pyyntö on perusteeton tai kohtuuton;
oikeus saada henkilötiedot korjattua, jos ne ovat epätarkkoja tai epätäydellisiä;
oikeus saada henkilötietosi poistettua tietyissä olosuhteissa tietosuojalakien mukaan;
oikeus pyytää henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tietyissä olosuhteissa tietosuojalakien mukaan;
oikeus pyytää meitä olemaan käsittelemättä henkilötietojasi markkinointitarkoituksissa tai oikeutettuihin etuihimme perustuvissa tarkoituksissa;
Yllä oleviin oikeuksiin on joitakin poikkeuksia, jotka on sallittu tietosuojalainsäädännössä.

Huomaathan, että jos päätät käyttää oikeuksiasi henkilötietojen rajoittamiseen tai poistamiseen, emme välttämättä voi tarjota sinulle täyttä palvelua.

2. Tekijänoikeudet

Greenpeacen tuottamia sisältöjä voi jakaa eteenpäin, mutta tekijänoikeuksissa voi olla rajoittteita, joihin kannattaa tutustua täällä.

Rohkaisemme jakamaan eteenpäin Greenpeacen tuottamia painettuja ja sähköisiä materiaaleja. Käyttöoikeuksissa on kuitenkin rajoitteita, joten on tärkeää tutustua seuraaviin ohjeisiin.
Teksti on käännetty suomeksi Greenpeace Internationalin tekijänoikeuspolitiikasta, joka on kirjoitettu 4.5.2009


Yleistä
Verkkosivuillamme http://www.greenpeace.fi olevia materiaaleja saa lainata vapaasti yksityiseen käyttöön ja opetuskäyttöön. Jos haluat käyttään kuvankaappauksia kirjassa tai tuottaa artikkelin uutiskirjeeseen, lupaa ei tarvitse kysyä, kunhan noudatat annettuja ohjeita.

Kiellämme Greenpeacen verkkosivuilla olevan materiaalin, logon ja nimen käyttämisen seuraavissa tapauksissa:

* yksityisen tai yrityksen edun tavoittelemiseen, paitsi pikaluvissa jotka tässä erikseen mainitaan
* puolueiden poliittiseen mainontaan tai sen vihjaamiseen, että Greenpeace tukee jotakuta ehdokasta
* sen vihjaamiseen, että Greenpeace kannattaisi tuotetta tai menettelytapaa jota Greenpeace ei ole itse ilmoittanut avoimesti kannattavansa
* sen vihjaamiseen, että Greenpeace kannattaa tai on yhteistyössä verkkopalveluiden kanssa, joita Greenpeace pitää laittomina tai loukkaavina, jotka sisältävät säädytöntä, väkivaltaista, tuomitsevaa, alentavaa tai seksuaalista sisältöä ja materiaalia.
* väärännetyllä henkilölllisyydellä esiintymisee, kuten Greenpeacen työntekijäksi tai viralliseksi puolestapuhujaksi tekeytymiseen, tai mihinkä tahansa muuhun valheelliseen esiintymiseen varainhankkijana tai lahjoitusten kerääjänä Greenpeacelle.


Linkittäminen verkkosivuillemme
Meistä on hienoa kun linkität meihin ja autat levittämään sanaa ympäristökampanjoista! Et tarvitse lupaa, ja voit käyttää bannereitamme ja logojamme jotka on koottu bannerisivulle. Voit linkittää verkkopalveluumme tai mihin tahansa sisältöön sivustomme sisällä.


Greenpeacen logo
"Greenpeace", ja Greenpeacen logo ovat kansainvälisesti rekisteröity tavaramerkki, joka kuuluu Stichting Greenpeace Councilille.

Tavaramerkin käyttö on sallittua seuraavin ehdoin:

* käyttö on vain viittaavaa ja epäkaupallista
* et saa käyttää nimeämme ja logoamme tavoilla jotka antavat ymmärtää että Greenpeace kannattaa, hyväksyy, sponsoroi tai on tekemisissä verkkosivuiltasi saatavien tuotteiden tai palvelujen kanssa.
* bannereitajoissa on nimemme ja/tai logomme saa käyttää vain Greenpeacen verkkopalveluun linkittämiseen. Linkkien tulee olla aktiivisia.
* nimeä ja logoa ei saa yhdistää muihin graafisiin elementteihin, eikä niitä saa muokata (koko, mittasuhteet, fontti, design, asettelu, värit ja elementit) eikä animoida tai vääristää (perspektiivi, asiayhteys) .
* nimi ja/tai logo eivät saa olla esillä näyttävämmin ja suuremmalla kuin oman verkkopalvelusi nimi.

Jos käytät logoa, ole hyvä ja lisää alt-tekstiin tai sivulle teksti "Trademark of Stichting Greenpeace Council". Tavaramerkki on Greenpeacen yksityisomaisuutta, ja käyttämällä sitä sitoudut olemaan rekisteröimättä tai yrittämättä rekisteröitymistä tavaramerkillä tai haastamaan sitä (challenge the same).


Artikkelit ja teksti
Artikkelit ja Greenpeacen tuottama tekstit ovat ilmaisia henkilökohtaiseen ja koulutuskäyttöön. Ole hyvä ja lisää lähde “Lähde: Greenpeace (http://www.greenpeace.fi) ja kopioi kuvateksti tai tekijänoikeustieto alkuperäisen lähteen yhteydestä. Kolmansien osapuolien tuottamat artikkelit ja teksti ovat tekijöiden immateriaalioikeudella ja tekijänoikeudella suojattuja, ja lupa niiden käyttöön tulee pyytää alkuperäisiltä lähteiltä.


Kuvat
Tekijänoikeustiedot saat näkyviin klikkaamalla pikkukuvista aukeavaan täysikokoiseen pop up -ikkunaan.

* Kuvat joissa on merkintä © Greenpeace tai © Greenpeace / valokuvaaja ovat Greenpeacen omistamia, ja niitä voi käyttää olla olevin ehdoin
* Kuvat joissa on merkintä © Valokuvaaja / Greenpeace tai © Valokuvaaja (mukaanlukien toimistot tms) on julkaistu luvalla, ja lupaa kuvien julkaisuun tulee pyytää kuvan tekijänoikeuksien haltijalta, joka selviää klikkaamalla kuvan auki isoon pop up -ikkunaan.

Kaikki Greenpeacen omistamat verkkosivuillamme olevat kuvat ovat vapaasti kopioitavissa henkilökohtaiseen tai koulutukselliseen käyttöön, kunhan kopioit tekijänoikeustiedon kuvan oheen kokonaisuudessaan. Muuhun käyttöön (kuten henkilökohtaisen tai yrityksen hyödyn tavoitteluun) tarvitaan lupa Greenpeace Internationalin kuvapankilta (yhteystiedot alla). Kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa tulkitaan tekijänoikeusrikkomukseksi ja saattaa rikkoa muitakin oikeuksia.

Kuvapankin julkaisulaatuiset kuvat (n. 8 MB kokoiset) medialle on tarkoitettu käytettäväksi 14 päivän sisällä julkaisusta, ja näiden kuvien arkistointi ja jälleenmyynti ovat kiellettyjä. 14 päivän jälkeen ota yhtettä Greenpeace Internationaliin:

Greenpeace Photo and Video Library
Greenpeace Licensing BV
Ottho Heldringstraat 5
1066 AZ Amsterdam
The Netherlands

Yhteyshenkilö: Karen Guy, Photo Librarian
photo.library.int@greenpeace.org, Puh: +31 20 718 2113

Kuvat Greenpeacen sivuilla

Avaa kuvapankki


Video
Videon käyttöön pätevät yllä olevat ehdot. Huomaa että kaikki videot eivät ole ladattavissa. Jos yrität ladata videota henkilökohtaiseen tai koulutuskäyttöön, katso ohjeet usein kysytyistä kysymyksistä.
Yhteystiedot: video.library.int@greenpeace.org, Puh +31 20 718 2115

3. Poliisihallituksen rahankeräyslupa

Luvan numero ja päivämäärä: RA/2017/400, 6.4.2017
Luvan saaja: Greenpeace Pohjola ry (1483238-8)
Luvan myöntäjä: Poliisihallitus
Keräyksen toimeenpanoaika- ja alue: Lupa on voimassa 15.04.2017 - 14.04.2019 koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Käyttötarkoitus: Kerätyt varat käytetään vuosina 2017-2020 Greenpeacen ilmasto-, energia-, metsä-, meri-, ympäristömyrkky- ja kestävä maatalous -kampanjoiden toteuttamiseen Pohjoismaissa. Osa varoista käytetään järjestön kansainväliseen ympäristötyöhön.

Alkuperäinen lupa PDF-muodossa.